Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Terug

Tom Wesselink


Docent Zang

Tom Wesselink

Ik ben Tom, zangcoach bij Zinder

Over zingen en andere dingen...

Iedereen zingt wel eens, van onder de douche, tot op grote podia en alles wat daar tussenin zit. Als er niemand naar je luistert, dan zing je ongeremd en vrij. Zodra er mensen naar je gaan luisteren, dan hebben we plotseling het gevoel dat we moeten presteren. Hoewel dit gevoel voor je focus soms goed kan zijn, verminderd het vaak ook het plezier in het zingen. Zonde!

Toen ik 8 was, wist ik het al; ik wil zanger worden. Je kon me dan ook meestal wel vinden achter mijn piano, al zingend met mijn broer. Na een vooropleiding Lichte Muziek zang op het conservatorium in Enschede, verruilde ik het oosten voor het zuiden en ging ik muziektheater studeren op het Fontys Conservatorium in Tilburg. Tijdens mijn bachelor kwam ik tot de conclusie dat ik niet gemaakt was om een langere periode slechts 1 ding te doen, en daarom ben ik in verschillende formaties gaan spelen en zingen. Daarnaast merkte ik dat het lesgeven ook een passie van me was. Na mijn bachelor heb ik me verdiept in het coachen, waarna ik me middels mijn master verdiept heb in de combinatie piano, zang en songwriting. 

Op dit moment speel ik met o.a. Song for you, Abba Fever en The Jukebox Boys, en geef ik les op mijn eigen, in 2017 geopende, zangschool in Apeldoorn.