Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Terug

Teun Creemers


Docent Basgitaar | Zinder Educatie

Teun Creemers

“Mijn naam is Teun Creemers en ik ben basgitaardocent en bandcoach bij Zinder.

De basgitaar is uiteraard het allercoolste instrument dat er maar is! Veel mensen realiseren het misschien niet, maar als bassist sta je eigenlijk als baas van de band achteraan de boel in de gaten te houden. Je bent een belangrijke schakel in de ritmesectie terwijl je ook dondersgoed moet weten wat er melodisch en harmonisch gebeurt. Daarom vind ik de basgitaar zo gaaf!

Als je bij mij lessen komt volgen dan zullen we eerst een tijdje gaan werken aan wat basisvaardigheden om het instrument als het ware 'te temmen'. Zodra dat lukt gaan we werken aan zelfstandigheid. Ik vind het namelijk belangrijk dat als mijn leerlingen enthousiast zijn over een nummer ze het zelf relatief makkelijk uit zouden moeten kunnen zoeken. Zodra je ook wat zelfstandiger bent geworden kunnen we gaan werken aan moeilijker repertoire en uitdagendere stukken.
Momenteel ben ik zelf als bassist erg actief in de Nederlandse muziekscene. Ik geef 2 dagen per week les en ben de rest van de tijd bezig met optredens en het voorbereiden en schrijven van muziek van mijn eigen bands. De band waarmee ik momenteel het meest op pad ben heet 'De Raad van Toezicht'. Hiermee zijn we regelmatig te gast bij De Wereld Draait Door en spelen we op grote festivals als bijv. North Sea Jazz of Noorderslag. Lees meer over De Raad van Toezicht >

Ik ben ervaren in veel verschillende stijlen waardoor ik leerlingen met verschillende smaken altijd wel op weg kan helpen beter te worden in de muziek die zij leuk vinden. Een aantal voorbeelden van stijlen waar ik ervaring mee heb zijn: pop, funk, soul, jazz, latin, afrobeat, rock, punk, blues, dance, r&b, hip-hop en reggae.”

Lees meer over Teun Creemers >
Lees meer over de cursus basgitaar >