Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.
Terug

Nico Gerhards


Docent Saxofoon | Zinder Educatie

Nico Gerhards

Nico Gerhards is saxofonist, arrangeur, muziekproducent én saxofoondocent. Op 15-jarige leeftijd is hij begonnen met altsaxofoon spelen en twee jaar later kwam hij in aanraking met de tenorsaxofoon. Hij was meteen verkocht.

Al snel was Nico meerdere uren per dag bezig met studeren en werd het steeds duidelijker dat hij hier meer van wilde maken dan alleen een hobby. Zijn enthousiasme werd alleen maar groter toen hij met andere mensen samen ging spelen.
Met een Big Band toerde de muzikant de wereld rond en speelde hij elk weekend samen met DJ’s in clubs en op elektrofestivals. Nico richtte zijn eerste jazzcombo op, waarmee hij als huisband speelde in cafés en restaurants.

Nico begon in 2003 met de studie Saxofoon (jazz en pop) aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. In die tijd maakte hij deel uit van meerdere jazzcombos, waaronder het Roland Miosga Quartet, popbands en verschillende Big Bands zoals Orquesta Salsabor en ArtEZ Symphonic Jazz Orchestra.
Na zijn studie werd hij lid van Grupo Azul en het Imperial City Orchestra en ging hij zich steeds meer verdiepen in het schrijven van muziek.

Tegenwoordig is Nico naast het spelen vooral bezig met lesgeven, onder andere aan het Conservatorium in Arnhem en bij Zinder Educatie, leidt hij Big Bands waarvoor hij ook zelf arrangeert en produceert hij muziek.

Lees meer over Nico Gerhards >
Lees meer over de cursus saxofoon >